info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kranföraren saknas ännu

Kranföraren fanns inte kvar i hytten. Det konstaterade dykarna under tisdagen, efter rasolyckan då en kranförare följde med mobilkranen ner i vattnet. Nu fortsätter sökandet.

Under tisdagen inledde dykare från sjöpolisen sitt arbete för att söka efter den 38-årige kranförare som saknas sedan en olycka i fredags. Vid olyckan rasade mobilkranen han satt i ner i vattnet vid Höljes kraftstation i norra Värmland.
-Dykarna kunde igår konstatera att han inte var kvar i fordonet. De utökade då sökområdet utanför maskinen, men utan resultat, säger Stefan Wickberg, presstalesman för polisen i Värmland.
Under onsdagen kommer eftersökningarna att återupptas.

Hände vid underhållsarbete

Olyckan inträffade i samband med underhållsarbete vid kraftstationen. Kranföraren skulle rensa bort bråte från galler framför ett vattenintag.
Vid kraftstationen pågår ett stort dammsäkerhetsprojekt, med ett 100-tal personer inblandade.
NCC är huvudentreprenör och där finns ett flertal underentreprenörer.
Själva olyckan hade inte med bygget att göra. Däremot har bygget ändå berörts av olyckan, både mänskligt och arbetsmässigt.

”Förfärligt det kunde hända”

-Det är helt otroligt förfärligt att det kunde hända. Byggandet har varit stilla sedan i fredags, av respekt för den som är saknad, Idag, onsdag, återupptas dock arbetena i dammsäkerhetsprojektet igen, säger Gunnar Henriksson, projektledare för Fortums byggprojekt.
Han säger att polisens sökningar i arbetsområdet nu i stort sett är klara och att den annalkande vårfloden gör att de behöver starta med arbetena igen.
Den saknade kranföraren är anställd av ett kranföretag i Dalarna. Fortum är också beställare av underhållsarbetet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kranföraren saknas ännu

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig