info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Konkurs efter Vaxholmskonflikten

Bolaget L&P Baltic Bygg, som var inblandat i Vaxholmskonflikten, har gått i konkurs.

Flera företagets arbetsplatser har försatts i blockad, eftersom systerbolaget Laval un Partneri, som levererat arbetskraft, inte velat teckna svenskt kollektivavtal.
– Blockaderna har med stor sannolikhet starkt bidragit till livkviditetsbristen, säger advokaten och konkursförvaltaren Örjan Jarvin.
Han håller just nu på att sätta sig in i bolagets ekonomi.
Bolaget har själv begärt sig i konkurs, eftersom man inte fått in den betalning man räknat med i tid.
L&P Baltic Bygg har lettiska ägare, men är ett svenskt byggledningsbolag. Det är ett systerbolag till Laval un Partneri. 
Företaget  bildades inför en satsning i Sverige och bolaget fick flera jobb. Det mest uppmärksammade var om- och tillbyggnaden av Söderfjärdsskolan i Vaxholm. En entreprenad värd 25 miljoner kronor.

Där hyrde L&P Baltic Bygg in lettiska arbetare från Laval un Partneri. Men eftersom Laval vägrade att teckna svenskt kollektivavtal, försattes arbetsplatsen i blockad av Byggnads och därefter i sympatiblockad av flera andra fackförbund. Till slut tvingades bolaget lämna uppdraget och ersattes av en annan entreprenör. Förutom Vaxholmskonflikten har man bland annat en tvist med en bostadsrättsförening i Djursholm om 3,5 miljoner kronor. Också denna arbetsplats har varit i blockad.
L&P Baltic Bygg hade inga anställda.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Konkurs efter Vaxholmskonflikten

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig