info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 940 x 260 V20-21

Kombihammare ska ge mindre vibrationer

En stödsäker byggradio, en sladdlös slip och ett stötsäkert vattenpass. Här är de senaste tekniska nyheterna för bygget.


SLIPMASKIN, GSS 18 V-LI Professional Bosch
En sladdlös slipmaskin med tre olika bottenplattor – en kvadratisk, en rektangulär och en trekantig. Maskinen har ett vakuumsystem där allt damm sugs upp av ett mikro-filter. Slipmaskinen låga vikt, 1,5 kg, gör att det går lättare att arbete över huvudhöjd. Dessutom finns det ju ingen sladd som är i vägen.

VATTENPASS, Redstick Milwaukee
En ny serie av vattenpass i en klarröd färg. Konstruktionen är helt i metall och ramen skyddar libellen mot skador som kan påverka precisionen eller att den lossnar. På ändarna av passen finns det skydd mot stötar. Vattenpassen är utrustade med Sharpsite blocklibellteknik. Det innebär att det finns svarta band på libellerna som ger högre kontrast längs sidorna som gör att det blir enklare att läsa av bubblan. Finns även magnetiska modeller.

RADIO, Sysrock Br 10 DAB Festool
Här har ni en radio som ni kan rocka loss till på
jobbet när fredagskänslan kommer eller varför inte
– bli inspirerad och lyssna på ”Dagens dikt”.
Radion har robust hölje med stötsäker gummi-ram som gör den perfekt för bygget. Stora knappar och tydlig upplyst LCD-display. Drivs med Festools 10,8–18 V-Li-jonbatterier eller via nätet. Finns både Bluetooth och Aux-IN-ingång vilket gör att apparaten lätt kan koppla upp sig mot till exempel en smartphone. Och enligt tillverkaren – kristallklar ljudbild på alla volymer. Det är bara att plugga in och köra.

BATTERILADDARE, UC 18YSL3 Hitachi
Mycket är batteridrivet i dag, vilket kräver ständig tillgång till laddade batterier. Här en ny batteriladdare från Hitachi med kort laddningstid. Den är anpassad för Li-ion batterier med voltstyrka 14V eller 18V med slidefäste. Det finns även en USB-port så det går bra att ladda mobilen. Laddningstiden då? Ja, ett 18V Li-ion batteri på 1,5 Ah tar 15 minuter att ladda. Ett batteri på 6,0 Ah tar 38 minuter.

KOMBIHAMMARE, CHE5 – 40 SDS-Max, Flex ScandiNavia
En kombihammare på 1050 W. Det finns tre funktioner – hammarborrning, bilning och mejsling med rotationsstopp för mejsling. Max borrdiameter – betong 40 millimeter, murverk 90 millimeter, stål 13 millimeter och i trä 32 millimeter. Maskinen har steglös brytare för mjuk start och ett överbelastningsskydd som hindrar motorn från att överhettas. När det gäller arbetsmiljön så har maskinen ett ergonomiskt antivibrationshandtag och ett antivibrationssystem som innebär att det finns en gummiring mellan handtaget och motorhuset.

Annons
Aerfast 250×600 V21-22
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer