info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kilovis med knark hos byggare – hoppade genom fönstret

Byggnadsarbetarna hade ett lukrativt extrajobb: Knarkförsäljning. Men när polisen tog upp jakten gick det riktigt illa.

En 37-årig byggnadsarbetare var inneboende i ett rum i en lägenhet hos en familj i Södertälje. Men på 37-åringens rum skedde olagligheter. Kvinnan i familjen märkte att något inte stämde: Byggnadsarbetaren hade underliga besökare och det luktade rök eller konstigt, parfymerat från rummet.

En dag fick 37-åringen ett stort paket med cannabis levererat till lägenheten, något ingen i familjen märkte. När leveransen kommit gick hantverkaren till en Clas Ohlsson-butik och köpte förpackningar för att förvara knarket i. När polisen lite senare kom till adressen i ett helt annat ärende fick byggnadsarbetaren panik. Han befann sig då på sitt rum med hela 17 kilo cannabis och trodde att han skulle bli gripen. 37-åringen slängde sig ut från fönstret på tredje våningen och bröt två ben i bäckenet och ett i armbågen, men flydde ändå vidare.

Kvinnan i familjen fattade misstankar när 37-åringen inte verkade vara kvar i sitt rum. Hon gick in i hantverkarens tomma rum, fann en stor säck med torra växter och ringde till polisen.

37-åringen kunde gripas och i hans rum fann man – förutom allt knark – plastpåsar, plastfolie, handskar och en våg.

Man kunde också gripa två andra män, bland annat en 30-årig byggnadsarbetare som förvarat pengar för knarkaffärerna. 30-åringen kunde knytas till brottet och hade 73 000 kronor i kontanter.

Hovrätten fastställde nyligen Södertälje Tingsrätts dom, där 37-åringen dömdes till fängelse i tre år och fyra månader för grovt narkotikabrott samt utvisning. 30-åringen dömdes till fängelse i 11 månader för penningtvättsbrott och medhjälp till försök till narkotikabrott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kilovis med knark hos byggare – hoppade genom fönstret

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig