info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v38, 39

Johan Lindholm kvar som ordförande för Byggnads

LO:s valberedning föreslår att Susanna Gideonsson, idag ordförande för Handels, blir ny LO-topp. Byggnads ordförande Johan Lindholm, som pekades ut som en möjlig kandidat, ställer sig bakom valberedningens förslag.

Johan Lindholm fortsätter som Byggnads ordförande. Foto: Byggnads/Pressbild

Nu står det klart att det blir Handels ordförande Susanna Gideonsson som är LO-valberedningens kandidat när Karl-Petter Thorwaldsson avgår i sommar. Därmed får hon till uppgift att ena ett bitvis splittrat LO efter de hårda tongångarna i samband med LAS-förhandlingarna.

– Vi är alla överens om problembilden. Jag tror att vi behöver göra som vanligt. Att man försöker synka ihop allas olika åsikter och hitta en väg framåt. Ett enat LO är ett starkt LO. Och vi kommer att lösa det här, säger Susanna Gideonsson till Handelsnytt.

I ett Facebookinlägg skriver Johan Lindholm, ordförande för Byggnads, att han ställer sig bakom valet. Lindholm var nominerad till ordförandeposten av Transport.

Han skriver också att han ”stormtrivs” med sitt uppdrag i Byggnads: ”Det är en ära att få företräda Sveriges byggnadsarbetare och jag är oerhört sugen på att få ta tag i kommande utmaningar”.

Annons
Infobric 250×600 v38, 39

Du läser: Johan Lindholm kvar som ordförande för Byggnads