info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inte tillbaka efter att AD hävt avsked

I höstas ogiltigförklarade Arbetsdomstolen avskedet. Nu har Skanska köpt ut mannen. Han säger till Byggnadsarbetaren att han är nöjd med domen och känner att han fått upprättelse.

Det var i slutet av 2011 som Skanska i Örebro avskedade en byggnadsarbetare. I september förra året kom Arbetsdomstolens dom. Avskedet ogiltigförklarades. Skanska dömdes att betala mannen drygt 500 000 kronor för inkomster som han gått miste om mellan avskedet och domen. Domen innebar alltså att rätten inte ansåg att företaget hade grund för att avskeda mannen, som vill vara anonym.
– Jag är jätteglad över utfallet, särskilt över att alla var enhälliga, säger han till Byggnadsarbetaren.
Efter domen var alltså avskedet upphävt. Men mannen har inte har börjat arbeta på Skanska igen. Företaget har valt att köpa ut honom för ytterligare två årslöner. De uppgifterna bekräftas även av företaget.
Skanska uppgav under processen att avskedet berodde bland annat på att mannen hade samarbetssvårigheter. Men rätten slog fast att företaget i så fall inte gjort tillräckligt för att lösa de problemen på andra sätt än med avsked. Byggnads hävdade å andra sidan att avskedet hade samband med mannens arbete som facklig företrädare. I den delen förlorade Byggnads tvisten, domstolen såg inte något sådant samband.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inte tillbaka efter att AD hävt avsked

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig