info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inget januarilyft för arbetslösa

Under årets första månad var 6,9 procent av medlemmarna i Byggnads a-kassa öppet heltidsarbetslösa enligt Arbetsförmedlingens statistik. Det är en rejäl nedgång jämfört med januari förra året då motsvarande siffra var 11,5 procent.

Trenden från det senaste året med kraftigt sjunkande arbetslöshet i byggsektorn vid en jämförelse ett år tillbaka i tiden håller alltså i sig. Nedgången från januari 2010 till januari i år blev 3,6 procentenheter. Men det har även startat en ny trend det senaste kvartalet som visar att byggarbetslösheten inte sjunker jämfört med den senaste månaden. Den tendensen håller även i sig nu mellan december förra året och januari i år. Nedgångskurvan när det gäller arbetslösheten har alltså börjat plana ut. Frågan är om den tar fart nedåt igen när byggsäsongen börjar ta fart i vår.
Siffrorna från Arbetsförmedlingen visar, förutom att de öppet arbetslösa var 6,9 procent under januari i år, att 0,8 procent av medlemmarna i Byggnads A-kassa var deltidsarbetslösa eller i tillfälliga timanställningar och 3,5 procent deltog i program med aktivitetsstöd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inget januarilyft för arbetslösa

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig