info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ingen lösning för Skanskas gåva

Byggnads och Skanska kunde inte komma överens i dagens förhandling om den gratifikation som betalats ut till byggnadsarbetarna på Rättscentrum i Örebro.

47 700 kronor. Det beloppet fick byggnadsarbetarna på Rättscentrum insatta på sina konton lagom till semestern. Enligt Skanska handlar det om en gåva plus semesterersättning för att de anställda gjort ett bra jobb. Byggnads har en annan syn. Facket ser gratifikationen som ett avtalsbrott då Skanska går runt förhandlingarna och helt enkelt bestämmer en lönenivå. Vid dagens förhandlingar kom parterna ingenstans. Skanska står fast vid sin uppfattning. På Byggnads kommer ombudsmannen Mikael Johansson skicka tvisten vidare för centrala förhandlingar.
– Nivån på gratifikationen stämmer precis med den lönenivå som vi sa nej till tidigare, men den är exakt i nivå med vad Skanska ville betala. Nu kringgår Skanska hela systemet och sätter Byggnads ur spel. De betalar genom gratifikationen ut en lön som de är nöjda med, säger Mikael Johansson.
Skanskas distriktschef Patrik Ihrstedt är betydligt mer sparsmakad i sina kommentarer:
– Det har betalats ut en gratifikation av den enkla anledningen att en kund har sagt det, det är inte frågan om någon lön, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ingen lösning för Skanskas gåva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig