info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inga semesterpengar på tre år – nu måste bolaget pynta

Riv & Saneringsgruppen i Stockholm AB ska bland annat betala 55 000 kronor i semesterersättning till en före detta anställd sanerare. Detta enligt en dom i Arbetsdomstolen.

Riv- och saneringsbolaget måste betala ut semesterpengar. Foto: Mostphotos

Saneraren som jobbade för bolaget från sommaren 2017 till sommaren 2020 har under den tiden tjänat in semesterersättning och ersättning för arbetstidsförkortning. De här pengarna har inte betalats ut och därför gick Byggnads vidare till Arbetsdomstolen där de stämde företaget för brott mot kollektivavtalet.

Och nu har alltså facket och medlemmen fått rätt. Och då Riv & Saneringsgruppen i Stockholm AB inte lämnat några synpunkter inför förhandlingen så gick domstolen helt enligt de krav facken ställde i stämningen.

I den står det bland annat att bolaget brutit mot Byggavtalets bestämmelser om utbetalning av ersättning för arbetstidsförkortning och semesterersättning. Företaget har även brutit mot semesterlagen då de inte betalat ut semesterersättningen senaste en månad efter det att anställningen upphörde.

Därför dömer Arbetsdomstolen företaget att betala följande till saneraren: 55 000 kronor i semesterersättning, 9 531 kronor som ersättning för arbetstidsförkortning och 30 000 i allmänt skadestånd för brott mot semesterlagen och 10 000 kronor för brott mot kollektivavtalet.

Bolaget ska även betala 50 000 kronor till Byggnads för kollektivavtalsbrott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inga semesterpengar på tre år – nu måste bolaget pynta

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig