info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Husvagnslänsning drabbade maskinföraren och flera andra på bygget: ”Det kändes olustigt”

Maskinföraren Dennis Forsén möttes av en bedrövlig syn när han började sin arbetsvecka i måndags. Sex av nio husvagnar utanför byggarbetsplatsen hade haft inbrott. ”Jag tvingades sova i röran, det kändes olustigt”.

Dennis veckopendlar till Bjuv från Karlstad och kom fram klockan 23:00 på kvällen, trött efter den långa resan på 46 mil.

– Dörren till husvagnen och alla luckor stod öppna och jag fattade direkt vad som hade hänt. Men jag var så trött att jag inte orkade bry mig, berättar Dennis.

Fem andra husvagnar hade också haft inbrott, enligt Helsingborgs Dagblad. Arbetskläder, verktyg, sängkläder, bestick, husvagnarna rensades på det mesta som gick att ta.

– Några av mina kolleger fick sina arbetskläder stulna, men tjuvarna tog bara större storlekar. Man undrar om tjuvarna har planer på att ta sig in på ett bygge på dagtid. Jag har mina arbetskläder inlåsta i baracken.

I Dennis husvagn bröt tjuvarna loss stereon så att inredningen gick sönder, en påse med sängkläder försvann också.

– Veckan innan hade jag planer på att installera en dator. Som tur var gjorde jag inte det.
Dennis är maskinförare och jobbar för Hermansson gräv. Firman står för husvagnen och tvingas nu hantera skadorna på vagnen. Dennis har aldrig varit med om ett husvagnsinbrott tidigare.

– Det är bättre att stå på en camping där det är mer övervakning. Men det är så långt till närmaste camping. Jag tror vi är nio husvagnar, sex av dem hade inbrott.

Företaget Hermanson gräv deltar i byggandet av ett ställverk och hanterar stålstolpar till elledningar.

Dennis sitter just nu i bilen på väg hem till Karlstad för tre dagars ledighet. Kolleger som har egna vagnar rullar hem med dem nu.

– Det finns inget mer att ta i min husvagn. Vi får se hur det ser ut när jag kommer tillbaka på söndag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Husvagnslänsning drabbade maskinföraren och flera andra på bygget: ”Det kändes olustigt”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig