info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v43

Hotade skicka MC-gäng på förare av vält – döms

Den 51-åriga man som blev irriterad på ljudet från en backvarnare och hotade en förare av en vält till livet, har nu dömts.

Foto: Stefan Winberg/Mostphotos

Det var i Mjölby den 11 juli förra året som en 51-årig man blev så upprörd över backljudet från en vält att han dödshotade maskinföraren. Han krävde att byggarbetet genast skulle avslutas.

– Han sade att vi skulle stänga av våra maskiner och få tyst på bygget. Det är backvarnare som piper när man backar med välten, det var det han störde sig på, sade den anställde i förhör, enligt tidningen Östgöta Correspondenten.

Enligt samma tidning ska mannen enligt ett vittne uttalat följande ord riktade mot vältens förare: ”Inom 15 minuter så är han död om den inte är avstängd”.

Enligt åtalet ska den ljudkänsliga mannen dessutom ha kontaktat kommunen och hotat med att skicka ett mc-gäng om arbetet på byggarbetsplatsen återupptogs följande morgon. Kommunen valde då att skjuta upp arbetet flera timmar.

Mannen har nu dömts mot sitt nekande för olaga hot och ska betala sammanlagt 18 000 kronor i dagsböter, enligt Östgöta Correspondenten.

Annons
EHRAB 250×600 v43a
EHRAB 250×600 v43b
EHRAB 250×600 v43c

Du läser: Hotade skicka MC-gäng på förare av vält – döms