info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Högre omsättning - men lägre vinst för Peab

Det råder högkonjunktur i byggbranschen vilket visar sig i Peabs halvårsrapport. Omsättningen ökar, liksom orderingången och orderstocken. Men vinsten på 291 miljoner kronor är lägre än första halvåret 2005.

Pilarna pekar uppåt även för rörelseresultatet som uppgick till 401 miljoner kronor för årets första halvår. En ökning från 234 miljoner kronor för motsvarande period 2005. Men vinsten blev alltså lägre. För årets sex första månader handlar det nästan om en halvering jämfört med samma period förra året. Då hamnade vinsten på 545 miljoner kronor.
Omsättningen under första halvåret i år uppgick till 13 506 miljoner kronor, vilket är en ökning från 11 289 miljoner kronor för samma period 2005. Orderingången har växt rejält, till 15 169 miljoner kronor, jämfört med 10 934 miljoner kronor för de första sex månaderna 2005.
På Peab är man fulla med tillförsikt inför framtiden, men man påpekar att det finns hot mot utvecklingen. Det handlar främst om kommande räntehöjningar som kan minska takten i byggandet, bristen på arbetskraft och högre materialkostnader. För att möta behovet av arbetskraft satsar företaget hårt på rekrytering. Inte minst genom ”Peabskolan” – en treårig utbildning för de som vill jobba i byggbranschen.
Just nu har Peab 12 742 anställda. Det är en ökning sedan den sista juli förra året då bolaget hade 11 885 anställda.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Högre omsättning - men lägre vinst för Peab

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig