info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Harmoniska förhandlingar om det nya byggavtalet

Förhandlingarna om byggavtalet fortskrider i harmoni. I morgon möts parterna för femte gången i ordningen. "Det har varit positivt att vi haft ordentligt med tid", säger Byggnads Torbjörn Hagelin.

Redan innan kraven hade växlats stod det klart att parterna hoppades på en lugnare avtalsrörelse än i fjol. Både Byggnads och Sveriges Byggindustrier pratade om hur relationerna förbättrats sedan konflikten 2016. Med fler förhandlingsdagar och mer tid än senast var den uttalade målsättningen att teckna avtal utan medling eller varsel.
I morgon möts parterna för femte gången.
‒ Vi har ju haft fyra träffar. Första gången överlämnade vi yrkanden. De andra gångerna har vi gått igenom samtliga BI:s yrkanden och ställt frågor. Det har varit positivt att vi haft ordentligt med tid och kunnat gå på djupet med deras yrkanden, vad de menar och hur de tänker, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin.
Och den harmoni som präglat avtalsrörelsens inledning är alltjämt intakt.
‒ Samtalsklimatklimatet är fortfarande gott, säger Torbjörn Hagelin.

LÄS MER: Allt om #Avtal2017

I morgon är det dags för Sveriges Byggindustrier att ställa frågor om Byggnads yrkanden.
‒ Vi har väl en del frågeställningar som vi tycker är otydliga och vill att Byggnads ska klargöra, som huvudentreprenörsansvaret. Vi går igenom en process just nu där vi börjar i rätt ända och utforskar var vi står i olika frågor, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef på Sveriges Byggindustrier.

Är samtalsklimatet fortfarande gott?
‒ Jag har ingen annan uppfattning än att det är ett väldigt bra samtalsklimat. Vi diskuterar våra yrkanden med respekt och ska nå en överenskommelse genom förhandling.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Harmoniska förhandlingar om det nya byggavtalet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig