info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här gör ställningsbyggaren det olagliga på 18 meters höjd – kan få fängelse

En engelsk ställningsbyggare riskerar fängelse efter att ha jobbat utan säkerhetssele. Han blev fångad på bild av en arbetsmiljösinspektör.

Den 27-årige ställningsbyggaren Terrance Murray har fått problem. Byggnadsarbetaren slarvade med säkerheten och har enligt den engelska tidningen Manchester Evening News ställts inför rätta för tilltaget.
Det var när Murray byggde ställning till ett sexvåningshus i Manchester i somras som det hela inträffade. 27-åringen stod på plankor och arbetade, 18 meter ovanför marken. Murray hade inte satt upp något skyddsräcke. Han hade en sele runt kroppen, men den var inte fäst. Under honom arbetade hans lärling.

Arbetsmiljöinspektör larmade

En pensionerad arbetsmiljöinspektör passerade platsen och upptäckte det livsfarliga arbetet. Han plockade fram kameran och tog en bild på Murray.
Bilderna har sedan blivit bevis i rättegången mot 27-åringen, som erkänt att han brutit mot säkerhetsreglerna.

Kan få fängelse i sex månader

I det engelska rättssystemet kan individer dömas för bristande säkerhet. När Murray i tisdags ställdes inför rätta i tisdags erkände han att han brutit mot lagen om hälsa och säkerhet. Terrance Murray riskerar enligt Manchester Evening News ett fängelsestraff på upp till sex månader.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här gör ställningsbyggaren det olagliga på 18 meters höjd – kan få fängelse