info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här går männen till attack på bygget – åtalas för grov misshandel

Två personer tog sig in på ett Sernekebygge och gick till attack mot en byggnadsarbetare. De hade både kniv och hammare.

Två män tog sig in på byggarbetsplatsen för att ge sig på byggnadsarbetaren. Foto: Från polisens förundersökning

Det var i början av april som två personer tog sig in på en av Sernekes arbetsplatser i Sundsvall. Där gick de till attack mot en av byggnadsarbetarna. En av männen sprang mot byggnadsarbetaren med kniv i handen och delade sedan ut flera slag med en hammare mot både huvud och kropp.

I polisens förundersökningen berättar ett vittne till överfallet. ”Jag var vid containern nere vid vattnet. När jag kom ut ur containern så stod det två killar på utsidan av staketet. Jag stod kvar och väntade för att se vad de gjorde. Sedan kom xx och gick förbi och då började dom bryta sig in via staketet. Då skrek jag åt dom flera gånger att dom skulle gå ut. Det hade blivit en öppning i staketet där dom tog sig in. Sen flög de på xx. Det blev handgemäng. Då tog den långa killen fram en hammare. Sen tog han fram en fällkniv någon sekund senare.”

Foto: Från polisens förundersökning

Byggnadsarbetarens hjälm slogs sönder och han fick bland annat sårskador på huvudet, blåmärken och smärtor i huvudet, i en axel och på armarna.

Enligt åtalet i Sundsvalls tingsrätt bör brottet bedömas som grovt då mannen som anföll visat särskild hänsynslöshet och råhet då han tagit sig in på byggnadsarbetarens arbetsplats för att misshandla honom. Dessutom var våldet riktat mot huvudet. Mannen åtalas nu för grov misshandel.

Den andra personen åtalas för försök till grov misshandel. Den mildare åtalspunkten beror på att byggnadsarbetaren lyckades avvärja angreppet.

Både åtalas samtidigt för olaga intrång då de tagit sig in på byggarbetsplatsen utan tillstånd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här går männen till attack på bygget – åtalas för grov misshandel

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig