info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här är aprilskämten i byggbranschen 2024

Ett lutande hotell, Sveriges högsta skyskrapa och en ny smart målarfärg. Och självklart också köttfritt i byggboden. Här är några av byggbranschens aprilskämt 2024.

Aprilskämten i byggbranschen 2024
En ny stor skyskrapa, wifi-färg och ett lutande hotell. Foto: pressbilder

Under måndag 1 april krävde plötsligt en viss Claudio von Fersen från ”No More Kolesterol” att byggjobbare skulle börja äta vegetariskt varje måndag. Jobbarnas matlådor skulle kontrolleras med en kött-scanner – eller genom att kollegor golade och anmälde de som hade med sig kött. Men självklart var det här ett aprilskämt.

APRILSKÄMTET: Byggbranschen överens – inför köttfria måndagar i byggboden

Här är tre andra aprilskämt från byggbranschen 2024

1. Lutande hotell

Under bygget av Västlänken i Göteborg blev det sättningar i marken, vilket gjorde att en 28 våningar hög hotellbyggnad plötsligt börja lutad fem grander under måndagen. I poolområdet högst uppe i huset på våning 28 märktes sättningen av extra mycket, då stora volymer poolvatten trycktes ut mot panoramautsikten ”guppade” mot fönsterrutorna.

– Men oroa er inte, det är fortfarande fullt möjligt att njuta av våra faciliteter på ett säkert och tryggt sätt, sade hotellchefen Jimmy Olsson.

Aprilskämten i byggbranschen 2024

2. Väggfärg som förstärker ditt wifi

Under 1 april lanserade Assa Abloy en ny gul färg som förstärkte wifi-signalerna. Färgen påstods vara helt oberoende av vilken router som användes. Tekniken bakom färgen var dock experterna på Yale fåordiga om.

– Det här kommer att revolutionera marknaden för smarta hem, sade Douglas Amarillo, utvecklingschef på Yale, på en knastrig telefonlinje från Yucatán-halvön.

Aprilskämten i byggbranschen 2024

3. Sveriges högsta skyskrapa

XL-BYGG presenterade sina planer på att bygga Sveriges högsta skyskrapa i Tyresö, strax utanför Stockholm. Byggnaden skulle ha formen av ett X och ha ett plocklager av tungt byggmaterial med 360 graders vy över Stockholm

– Det blir ett exceptionellt kundvarv med en svårslagen utsikt över Stockholm när du plockar ditt byggmaterial. Tack vare höjden av skyskrapan kan vi nu också erbjuda marknadens längsta sortiment av flaggstänger, limträ och reglar, sade Viktor Bernsdorff, ägare av XL-BYGG.

Aprilskämten i byggbranschen 2024

Läs även: Byggjobbarnas heta dröm lanserad: Varselbrynjan

Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här är aprilskämten i byggbranschen 2024

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig