info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Arbesko 980×240 v28-30

Grill på bygget – utskälld ingrediens pekas ut som ett måste: "Binder vätska"

Sommar och grillning vid bygget hänger ihop. Och en ingrediens som brukar ratas av många är särskilt viktig för att skapa den perfekta burgaren, enligt Stefan Qwick på Jobzone, som är van att grilla med byggare.

Stefan Qwick laddar grillen med högrevsburgare. Foto: jobzone

En härlig sommardag och läge att plocka fram grillen vid bygget? Då vet Stefan Qwick, marknadsområdeschef på bemanningsföretaget Jobzone, hur det ska gå till. Minst en gång på varje projekt där företaget finns med dyker någon ur ledningen upp och grillar.

– Det är en trivselgrej och ett sätt att visa vår uppskattning till våra anställda som är ute och kämpar, säger Stefan Qwick.

På bilden syns en grillning under förra veckan i Vingåker i Södermanland. Ett snickarlag deltar i bygget av ett vårdhem där man satt ihop moduler och jobbat med inredning, fasad och tak.

Så vad la du på grillen?

– Det här var 150 grams högrevsburgare, så det var inte dåliga grejer. Man kan inte komma ut med 90-grammare, då får de käka fem stycken. De äter ju en hel del.

Vem åt mest?

– En kille käkade tre 150-grammare.

Du som grillat till många byggare – hur ser den perfekta byggburgaren ut?

– Förutom att det ska vara bra kött är saltgurkan viktig.

Varför det?

– Byggnadsarbetarna sliter fysiskt och saltet är bra för att binda vätska som de behöver.

Hur tänker du om övriga tillbehör?

– Det är också viktigt att man har en bra ost till, gärna cheddar.

Vad blev det att dricka till?

– Vatten, med och utan bubblor. Någon läsk var det väl också.

Vilka årstider grillar ni?

– Det är säsongsbetonat, men vi försöker komma ut under vår-, höst- och sommarmånaderna.

Annons
EHRAB 250×600 v28-30a
EHRAB 250×600 v28-30c
EHRAB 250×600 v28-30b

Du läser: Grill på bygget – utskälld ingrediens pekas ut som ett måste: "Binder vätska"