info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Grannarnas utekök skulle ge ökad insyn – dödshotade snickare

Snickarna skulle bygga ett utekök och ett insynsskydd. Då dök en hotfull granne upp, av en anledning som blev tydlig längre fram.

OBS! Bilderna är inte från tillfället. Foto: Mostphotos

Det är Dagens Västervik som berättar om händelsen som inträffade i maj 2020. Två byggnadsarbetare snickrade på ett utekök och ett insynsskydd vid en villa. En granne i 60-årsåldern dök då upp på tomten.

Mannen krävde att bygget omedelbart skulle stoppas. Han hotade först med att skjuta männen. Sedan krävde han att de skulle lägga ner sina verktyg, annars lovade han ringa till ett MC-gäng som skulle ta hand om snickarna.

Byggnadsarbetarna pratade med mannen och fick honom efter en stund att lugna sig. Men han kom sedan tillbaka och hotade på nytt de två männen till livet, skriver Dagens Västervik. Den här gången verkade han vara påverkad av en drog.

När polisen kom till platsen och gjorde husrannsakan hittades en trolig orsak till mannens beteende. Grannarnas utekök skulle ge en ökad insyn till den hotfulle grannens hus, och i huset hittades en cannabisodling.

Mannen döms nu för tre brott – olaga hot, narkotikabrott och vapenbrott (för en startpistol han förvarade i huset) – till skyddstillsyn genom frivården.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Grannarnas utekök skulle ge ökad insyn – dödshotade snickare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig