info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Golvföretag stämt igen

Byggnads har stämt samma golvfirma för andra gången i år. Nu gäller det oenighet om hur en anställning avslutats, den tidigare tvisten gällde bland annat boendestandard.

Byggnads stämde i januari företaget Nordiska Golv. Då gällde anklagelserna att företaget inte erbjudit några av sina anställda tillräckligt god boendestandard samt att lön och ersättningar inte betalats ut i rätt omfattning. Sammanlagt landar kraven i den stämningen på 286 000 kronor.
I en ny stämning kräver Byggnads nu Nordiska Golv på ytterligare drygt 90 000 kronor, varav en tredjedel till Byggnads och två tredjedelar till medlemmen. Enligt Byggnads har medlemmen sagts upp utan mbl-förhandling och med halverad uppsägningstid, dessutom ska företaget inte ha betalat ut hans semesterersättning.

”Blev inte uppsagd”

Nordiska Golvs vd Christian Erdal tillbakavisar Byggnads uppgifter. Han hävdar att den tidigare anställde i själva verket lämnade sin anställning själv, på dagen och utan att bry sig om uppsägningstid. Han säger att han har kontoutdrag som visar att semesterersättningen är betald. Dessutom hävdar han att ingen central, utan endast lokal, förhandling hållits i ärendet. Enligt Byggnads stämning är det i stället så att företaget inte kom till lokal förhandling, men däremot infann sig till den centrala.
Christian Erdal menar också att den första stämningen saknar grund.

Rörföretag också stämt

Byggnads har även stämt Nya Appelgrens Rör på sammanlagt nästan 175 000 kronor. Kraven kommer sig av att företaget, enligt Byggnads, inte betalat ut lön och semesteresättning till en av fackets medlemmar. Byggnadsarbetaren har utan framgång försökt nå företaget för en kommentar till anklagelserna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Golvföretag stämt igen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig