info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fyra mystiska dödsfall på stort svenskt byggbolag

Fyra personer har avlidit på ett och samma bygge det senaste året. Alla har arbetat vid Bond Street station i London.

Minst fyra oväntade dödsfall vid Skanskas arbetsplats i London. Foto: Sergey Breev/Mostphotos

Under ett års tid har det ägt rum fyra plötsliga dödsfall bland arbetare på en underjordisk byggarbetsplats vid Bond Street station i London.

Bygget har svenska kopplingar. Det är storbolaget Skanska som tillsammans med brittiska konstruktions- och teknikbolaget Costain har uppdraget genom det gemensamma bolaget Costain Skanska (CSJV).

Läs också Fem döda på Skanskas vägbygge

De första två dödsfallen ägde rum tidigare i år och ytterligare två dödsfall ägde rum i slutet av september. Två arbetare ska ha dött i sömnen, den ena den 28 september och den andra den 30 september.

Arbetarna har varit oroliga för syrenivåerna och mängden damm på den underjordiska arbetsplatsen. Den har nyligen evakuerats vid två tillfällen på grund av att stendamm har flugit in till plattformarna, skriver Construction Enquirer.

Av oro för dammnivåerna och de plötsliga dödsfallen har byggnadsarbetarna vid olika tillfällen avbrutit arbetet och vägrat komma till jobbet.

CSJV säger att man tar säkerheten på största allvar och har genomfört mätningar av luftkvaliteten. ”Mätningarna har aldrig visat något oroande eller oväntat”, säger en talesperson för företaget till Construction Enquirer.

”Det har handlat om hyfsat friska människor, vid god hälsa. Ingen är nöjd. Många kände killarna, det är inte en trevlig miljö på plats just nu”, säger en källa till brittiska Metro.co.uk.

Gå gärna med i Byggnadsarbetarens nya Facebook-grupp ”Arbetsmiljö på bygget” och få nyheterna i ditt Facebookflöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fyra mystiska dödsfall på stort svenskt byggbolag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig