info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fräck stöld från byggarbetsplats

Verktyg och maskiner till ett värde på cirka 150 000 kronor stals från en container på en byggarbetsplats i Vara under julhelgen. Tillvägagångssättet beskrivs som professionellt av polisen.

Stölden skedde någon gång mellan den 23 och 27 december från en container på byggarbetsplatsen i Vara kommun. Drabbade är byggföretaget Vara Entreprenad som för tillfället renoverar idrottsbyggnaden Alléhallen.

– Det här är dessvärre vardag för oss i byggbranschen. Det är långt ifrån första gången vi drabbas av en omfattande stöld, säger ägaren till Vara Entreprenad, Claes Johansson, till Nya Lidköpings-tidningen.

Tillvägagångssättet beskrivs som professionellt. Tjuvarna hade först klippt upp låset och tagit verktygen, för att sedan sätta på ett nytt lås. Det för att stölden skulle upptäckas så sent som möjligt.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt, men polisen har inte heller genomfört en brottsplatsundersökning. Stölden bedöms som svår att klara upp då det inte fanns kameraövervakning på byggarbetsplatsen. Det finns även en möjlighet att stölden begicks av en kringresande liga, enligt kommunpolisen i Vara.

Vara Entreprenad har nu ersatt verktygen och renoveringen fortsätter som planerat.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fräck stöld från byggarbetsplats

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig