info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt efterfrågan på byggnadsarbetare

Bostadsbristen i storstäder och universitetsstäder gör att byggandet även kommande år behöver utbildade byggnadsarbetare. VVS-montörer och kyltekniker är det redan idag stor brist på. Det har Statistiska Centralbyrån tagit reda på i den senaste Arbetskraftsbarometern.

Arbetskraftsbarometern är en årlig enkätundersökning gjord av Statistiska Centralbyrån, SCB, bland arbetsgivare inom olika områden i hela landet. Arbetsgivarna får bland annat svara på hur de bedömer tillgången på sökande med vissa utbildningar samt hur antalet anställda kommer att förändras på tre års sikt.

Inom det tekniska utbildningsområdet är det idag stor brist på VVS- och kyltekniker. Både nyutbildade och yrkeserfarna. Anledningen är att de senaste åren har pensionerats fler än vad som nyutbildats. Utveckling av och byten till miljövänliga värmesystem är också något som talar för att det kommer finnas gott om arbeten i framtiden för VVS-montörer.

Enligt SCB kommer bostadsbyggandet, främst i storstäder och universitetsstäder, fortsätta även kommande år. Därför kommer det de närmaste åren finnas stor efterfrågan på anläggningsarbetare och byggnadshantverkare. Först och främst de som redan har yrkeserfarenhet.
Även elektriker är det, och kommer att finnas, stort behov av på arbetsmarknaden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt efterfrågan på byggnadsarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig