info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förlikning med golvfirma

Efter flera stämningar i AD har Byggnads träffat förlikningar med Stockholms Nordiska Golv AB och även skrivit kollektivavtal med deras dotterbolag.

Det har varit många turer mellan Byggnads och företaget Stockholms Nordiska Golv AB. Nu har Byggnads träffat förlikningar med företaget och även tecknat kollektivavtal med dotterbolaget Stockholms Nordiska Golv och Bygg AB. I en av stämningarna hade Byggnads för två medlemmars räkning yrkat på 188 148 kronor sammanlagt. Efter förlikningen får de två medlemmarna sammanlagt 108 000 kronor.
– Vi lägger det gamla bakom oss och ska nu se till att företaget följer avtalet, säger Roger Johansson, som är vice ordförande och avtalsansvarig på Byggettan i Stockholm.
Ett krav från Byggnads sida för förlikningarna var att företaget skulle sitta ner med Byggnads och diskutera de regler som gäller. Det har också företagets vd Christian Erdal, samt Sejal Mody som är ekonomiansvarig, gjort.
– Det här är ett ganska nytt företag och vi kände dåligt till reglerna, men nu har vi gått genom de viktigaste punkterna och vet hur vi ska göra, säger Sejal Mody.
Byggnads har stämt Stockholms Nordiska Golv AB tre gånger i Arbetsdomstolen. Stämningarna har handlat om allt från utebliven uppsägnings- och semesterlön till att en anställd själv fått betala verktyg som blivit stulna. Förlikning har uppnåtts i alla tre fallen.

Maria Persson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förlikning med golvfirma

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig