info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företaget kräver lönen åter

De anställda varnade om att timmarna inte skulle räcka. Men företaget lyssnade inte. Nu krävs tio anställda på 70 000 kronor.

Byggfirman Otto Magnusson fick enligt en av de anställda flera varningar om att de planerade timmarna på projektet Slupen i Västra hamnen i Malmö inte skulle räcka. Redan vid årsskiftet hörde en av snickarna, som här vill vara anonym, av sig till företaget med en uppmaning om att tidsåtgången måste räknas upp.
– De sa bara att det skulle lösa sig. Budskapet var att pengar inte var några problem, säger han.
Men när slutmätningen på bygget gjordes i juni kom bolaget fram till att det betalats ut för mycket pengar till tio av de anställda. Totalt rör det sig om över 70 000 kronor som företaget kräver tillbaka från de anställda.
– Vi känner oss lurade. Arbetsmoralen har sjunkit rätt avsevärt, säger snickaren.

Byggnads kritiska

Men Byggnads Skåne har inte accepterat Otto Magnussons mätningar. Enligt snickaren har alla anställda informerats om att inte skriva under återbetalningskravet. Trots det kommer pengarna att dras från nästa månadslön om inte företaget drar tillbaka sina krav.
– Det är ingen som har skrivit på lappen än men det verkar inte spela någon roll, säger snickaren.
Byggnadsarbetaren har sökt cheferna på Otto Magnusson för en kommentar. I ett mejl skriver vd:n Ulf Magnusson att ”Vi följer gällande kollektivavtal och i övrigt har vi inte några kommentarer”.

Björn Wendelborn Barr
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företaget kräver lönen åter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig