info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Företag dömt för ogrundade avsked

Ett Skåneföretag har dömts att betala skadestånd till två avskedade byggnadsarbetare samt till Byggnads. Konkurs är inledd för företaget, som inte lämnat sin version till domstolen.

Sammanlagt 380 000 kronor ska företaget, enligt domen, betala i allmänna skadestånd på grund av att avskeden av två byggnadsarbetare var ogrundade. Byggnads ska ha 80 000 och de båda avskedade männen 150 000 kronor var. Därtill kommer ersättning för uteblivna löner och ersättningar på drygt 35 000 till den ene mannen.
För den andre mannen har Byggnads krävt ersättning för lön och ersättningar på 81 050 kronor samt 20 880 kronor per månad som han förlorat lön efter avskedet.

Inte svarat på anklagelserna

Domstolen har dömt helt enligt Byggnads krav utan förhandling eftersom företaget inte alls svarat på stämningen.
Konkurs är inledd för företaget.

Utan lön hela sommaren

Enligt Byggnads stämning fick de båda männen jobb på Skåneföretaget hösten 2009. Den ene blev utan lön förra sommaren och utan både lön och arbetsuppgifter i augusti. Till sist anmälde han sig till a-kassan.
Hans kollega fick först ingen kontakt med arbetsgivaren efter sin semester förra året. När han väl nådde fram fick han beskedet att han var avskedad.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Företag dömt för ogrundade avsked

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig