info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Föll 10 meter från ett tak – klarade sig utan stora skador: ”Ett mirakel”

En allvarlig arbetsplatsolycka inträffade i torsdags i Trollhättan. En takläggare föll handlöst tio meter från taket där han stod och jobbade – men klarade sig i stort sett oskadd.

Enligt polisen var mannen inte kontaktbar när ambulansen anlände till platsen några minuter senare. Men efter omfattande medicinska undersökningar på Norra Älvsborgs Länssjukhus har inga allvarliga skador konstaterats, enligt mannens chef.

– Det är helt osannolikt, han har haft otrolig tur! Inte ens ett brutet ben, han har endast ett märke i ansiktet. Läkarna talar om ett mirakel, säger Rafal Majewski, VD för Ölmanäs Bygg.

Mannen, som bytte pannor på Vattenfalls kontorsbyggnad på Nygatan i Trollhättan, ska ha ramlat ner på ett buskage som dämpade fallet. Det är oklart vad som orsakade olyckan.

– Vi undersöker vad som hänt. All skyddsutrustning fanns på plats. Jag hoppas att vi kan göra en utredning tillsammans med ISS som är totalentreprenör på det här jobbet. Han arbetade ihop med tre andra personer, men de var på andra sidan taket när han föll. I morse sa läkarna att de vill ha kvar honom över natten, sedan får han troligen gå hem. Men vi tror att han kan vara traumatiserad så han får nog vara borta från jobbet minst en vecka, säger Rafal Majewski.

Mannen har inte kunnat höras av polisen, som inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Föll 10 meter från ett tak – klarade sig utan stora skador: ”Ett mirakel”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig