info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flest dödsolyckor på Fortum-jobb

53 personer dog i arbetsolyckor förra året visar en sammanställning tidningen Arbetarskydd gjort. Energibolaget Fortum var beställare vid tre av olyckorna där tre personer dog och en fortfarande är försvunnen.

Energibolaget Fortum var som beställare inblandat i fler olyckor och dödsfall än något annat företag förra året. De som drabbats är arbetare hos entreprenörer till företaget. I november 2014 dödades två polska montörer, 34 och 37 år gamla, då en tung byggdel föll mot en skylift. Ytterligare en arbetare skadades svårt. Samtliga arbetade för underentreprenörer. Olyckan hände vid byggandet av Fortum Värmes kraftvärmeverk i Hjorthagen, Stockholm. En kranförare, saknas vidare, sedan en mobilkran föll i vattnet vid underhållsarbeten vid Fortums kraftstation i Höljes i norra Värmland. Olyckan hände i maj. Tre månader tidigare, i februari, dödades en elmontör, efter att han fallit sex meter. Han arbetade på en elstolpe på en av Fortum Distributions anläggningar i Strömstad, då stolpen välte.
Fortum har ännu ingen enhetlig förklaring till varför olyckorna och dödsfallen varit så många.
-Det är naturligtvis helt oacceptabelt och får absolut inte hända. Orsakerna till olyckorna utreds både internt, av arbetsmiljöverk och av polis och innan händelseförloppen är utredda kan vi inte svara på frågan varför, säger Fredrik Karlsson, kommunikationschef på Fortum Skandinavien till Svenska Dagbladet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flest dödsolyckor på Fortum-jobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig