info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler sjuka på NCC

Så många som 32 stycken byggnadsarbetare är i nuläget sjukskrivna på fyra av NCC:s byggen i Linköping, Borensberg och Motala.

– Sjukskrivningarna började i torsdags och fortsatte i fredags, berättar Stefan Fredriksson som är affärschef på NCC Hus i Väster- och Östergötland.
Företaget kallade under gårdagen till överläggning med Byggnads enligt MBL 43 § angående olovliga stridsåtgärder.
– NCC kan inte bara gå ut och säga att det är en olovlig stridsåtgärd. Nu har NCC förstått att de måste begära in läkarintyg, säger Conny Delerud, ombudsman på Byggnads i Linköping.
Han vill inte spekulera i vad som hänt. Än så länge har han bara varit i kontakt med en sjukskriven person och som han säger verkligen är sjuk.

Vill hitta andra löneformer
Men NCC har en annan uppfattning.
– Vi är tydliga med att vi vill hitta andra löneformer än premielön, säger Stefan Fredriksson som är övertygad om att sjukskrivningarna beror på de tidigare strandade förhandlingarna.
Enligt honom tackade de anställda nej till NCC:s erbjudande om en månadslön på 33 000 kronor.
– Då erbjöd NCC något som inte finns i avtalet. Det får stå för honom, men han gör det ganska svårt både för dem och för oss.
Conny Delerud poängterar att han inte har någon vetskap om vad som hänt.
– Jag vet inte om det är så att man mår så dåligt att man inte klarar av att gå till jobbet. Vi har fått signaler inifrån företaget om att allt inte är bra, men det är för tidigt för mig att uttala mig om det, säger Conny Delerud.
Företaget har begärt in läkarintyg som ska gälla från idag.

Maria Persson
08-728 49 71
m.p@byggnadsarbetaren.wonderboys.se

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler sjuka på NCC

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig