info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler pappalediga byggnadsarbetare

76 procent av Byggnads medlemmar tar ut någon form av pappaledighet. Det visar en undersökning som Novus Opinion har gjort på Byggnads uppdrag.

En undersökning som Novus Opinion har gjort bland Byggnads medlemmar visar att 76 procent av papporna tar ut någon form av pappaledighet. Frågan som ställts är: ”Hur mycket föräldraledighet har du tagit ut?”. Svaren visar att bland pappor som är medlemmar i Byggnads tar 38 % ut 1-60 dagar, 38 % tar ut två månader eller mer och 24 % tar inte ut några dagar alls.
– Det är en mycket positiv trend att fler män i byggbranschen tar ut fler pappadagar och är mer med sina barn. Men uttaget är inte tillräckligt. Det behövs en attitydförändring för att få fler att se värdet av att vara mer med sina barn, säger Torbjörn Johansson, avtalssekretare i Byggnads, i ett pressmeddelande.

Åtta gånger fler tar ut föräldraledighet

Skanska har även tagit fram ny intern statistik som visar att åtta gånger fler av de manliga yrkesarbetarna inom Skanska Sverige tar ut föräldradagar idag jämfört med för tio år sen. Skanskas interna statistik visar att det sedan tio år tillbaka är nästan åtta gånger fler av de manliga yrkesarbetarna i företaget som tar ut föräldrarledighet.
1600 byggnadsarbetare har deltagit i undersökningen som är ett representativt urval av Byggnads medlemmar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler pappalediga byggnadsarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig