info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fanerdun skakas av nytt avhopp

Roger Axmon lämnade i tisdags sin post som styrelseledamot i det kinesiska byggföretaget Fanerduns svenska bolag. Nu står företaget utan komplett styrelse och bolagsverket hotar med stränga åtgärder om inget görs, rapporterar Barometern.se.

Roger Axmon har varit knuten till Fanerdun sedan företaget etablerade sig i Kalmar 2006. Han menar att tidsbrist är den enda orsaken till avhoppet. Men för bara två veckor sedan lämnade även Sten Thunberg, en annan tung aktör inom företaget, sin post i styrelsen. Enligt Barometern.se uppgav även han tidsbrist som skäl till avhoppet. Om inte styrelsen är komplett vid nästa årsstämma hotar Bolagsverket med likvidation.
Fanerdun har skapat rubriker i media genom att inte betala ut löner till 130 kinesiska byggnadsarbetare.

Nyligen anklagade elektronikföretaget Cebec Fanerdun för namnstöld, rapporterar Barometern.se. Fanerdun använde sig nyligen vid en utställning i Kalmar av namnet Cebec, men då som förkortning för China Europé Business & Exhibition Center.
Men Fanerdun har inte registrerat namnet hos patent- och registreringsverket. Däremot hörde sig det kinesiska byggföretaget av sig till Cebec med en förfrågan att få köpa domännamnet. Elektronikföretagets vd, Christer Bengtsson, tackade då nej till förfrågan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fanerdun skakas av nytt avhopp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig