info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Faner Dun planerar bättre säkerhet

Den mänskliga faktorn och språkproblem låg bakom bristerna som arbetsmiljöverket fann på Faner Duns bygge i Kalmar. Det säger Peter Fust, ekonomiansvarig på projektet.

– Det är olyckligt, naturligtvis, att det fanns så många brister. Men å andra sidan åtgärdar vi bristerna nu och tar in mer konsulthjälp på byggplaneringssidan för att undvika att nya brister uppstår. Det säger Peter Fust, på Faner Dun Equipment i Kalmar, om den kritik arbetsmiljöverket riktade mot mässhallsbygget i Kalmar i ett inspektionsmeddelande i förra veckan.
Arbetsmiljöverket förbjöd fortsatt användning av en hjulgrävmaskin och man krävde fallskydd vid flera schakter på bygget. Man ställde också krav på en revidering av arbetsmiljöplanen och på användning av personlig skyddsutrustning.

Enligt Peter Fust beror bristerna på den mänskliga faktorn och på kommunikationsproblem. Han säger vidare att de konkreta bristerna är relativt lätta att åtgärda men att företaget nu satsar ytterligare på att förebygga framtida problem.
– Vi har redan fått in en byggrådgivare som talar både mandarin och svenska, en åtgärd som vi hade planerat tidigare. Dessutom tar vi in ytterligare konsulthjälp för att förbättra planeringen, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Faner Dun planerar bättre säkerhet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig