info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 V34

Facket stämmer Skånska Trähus

Fel på lönen, reseersättningen, arbetstidsförkortningen, och uppsägningslönen. Nu kräver Byggnads att en lärling och före detta anställd på Skånska Trähus, ska få 135 000 i ersättning av den tidigare arbetsgivaren.

Snickarlärlingen gjorde sin praktik på Skånska Trähus AB medan han gick i gymnasieskolan. Efter studierna fick han en tillsvidareanställning i företaget, det var sommaren 2009. Han arbetade i bolaget fram till i februari 2010, då han sades upp på grund av arbetsbrist. Enligt den stämning, som Byggnads nu lämnat till arbetsdomstolen, ska företaget ha brustit på en rad områden och brutit mot kollektivavtalets regler.

Byggnads: lönen stämmer inte

Dels har företaget, enligt facket, betalat för låg lön. Den anställde skulle enligt avtalet få 97,50 i timlön, och arbeta 40 timmar i veckan. Men i stället för timlön fick han månadslön. Av lönespecifikationerna framgår månadslönen inte stämmer överens med antalet arbetade timmar och den avtalade timlönen.

Ingen reseersättning

Enligt Byggnads har inte företaget heller betalat ut någon reseersättning, samt betalat för låg semesterersättning och för lite i uppsägningslön. Sammanlagt blir det cirka 50 000, som Byggnads nu kräver att lärlingen ska få ut, av Skånska Trähus.

Utsatt situation

Därutöver yrkar Byggnads att snickarlärlingen ska få 85 000 kronor i allmänt skadestånd, ett ovanligt högt skadeståndskrav. Byggnads menar att kravet är rimligt, med tanke på lärlingens unga ålder och utsatta läge på arbetsmarknaden. Han var 18 år när han började sin anställning på Skånska Trähus sommaren 2009.

arrow_forward Senaste nytt