info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

F-kassan: "Han klarar ett sittande arbete på heltid"

Försäkringskassans expert Cecilia Udin svarar på Bo Lennartssons kritik mot hanteringen av hans sjukpenningärende.

Varför drogs Bo Lennartssons sjukpenning in?

– Vi byggde vårt beslut på de underlag och läkarintyg som kom in efter olyckan och gjorde bedömningen att han skulle klara ett sittande arbete, även med de tillkommande kroppsliga begränsningarna som han fått av olyckan.

Tar inte Försäkringskassan (FK) hänsyn till att Bo Lennartsson fick en helt ny diagnos? Han ville blir klar med rehabiliteringen och gå tillbaka till det arbete han faktiskt hade?

– Han hade varit sjukskriven på 25 procent för sina hjärtbesvär länge och enligt rehabiliteringskedjan görs då bedömningen mot ett arbete som är normalt förekommande på hela arbetsmarknaden. Det framkom också i ett intyg före olyckan, att Bo skulle kunna arbeta i ett stillasittande arbete på heltid. Läkaren skrev att han har hjärtsvikt och förmaksflimmer, så i framtiden kan det vara så att man måste anpassa jobbet igen på grund av förvärring av hjärtsymtom.

Om det pågår en långvarig rehabilitering i samband med en olycka, då bör ju FK enligt reglerna utreda om kraven på den försäkrade är ”oskäliga”, eller hur?

– Ja, fast vi tog ställning till detta, om det var oskäligt eller ej. Och vi ansåg inte att det var oskäligt att göra den här bedömningen. Vi fick också rätt i förvaltningsrätten.
Vill du läsa fler liknande artiklar? Gå med i Facebookgruppen ”Dina försäkringar på bygget”.


Bröt benet – Sjukpeng drogs in

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: F-kassan: "Han klarar ett sittande arbete på heltid"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig