info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Ett tungt beslut att fatta"

I september utsattes Pierre Esbjörnsson (S), lokalpolitiker i Skurup och ombudsman på Byggnads, för en mordbrand med nazistiska förtecken. Nu lämnar han sin post som kommunstyrelsens ordförande.

Pierre Esbjörnsson meddelade sitt beslut på en presskonferens på tisdagseftermiddagen.
‒ Det har varit ett tungt beslut att fatta, säger han enligt Ystads Allehanda.

LÄS MER: Utsattes för mordbrand

En tidig söndagsmorgon i september sattes Pierre Esbjörnssons bil i brand och nazistiska Svenska motståndsrörelsens symbol sprejmålades på hans husfasad. Hans två barn låg vid tillfället och sov inne i bostaden. Polisen rubricerade händelsen som mordbrand och utreder den som ett hatbrott.
– Händelsen har satt så pass djupa spår i min familj att detta nu är något som jag måste göra. Det är ett beslut som tagit lång tid att fatta och som mognat fram i takt med att jag sett hur mina barn påverkats. Jag måste sätta familjen i främsta rummet, säger Pierre Esbjörnsson.

Återgår till ombudsmannatjänst

Pierre Gustavsson, som är glasarbetare i grunden, kommer enligt Ystads Allehanda att stanna kvar i kommunfullmäktige som fritidspolitiker. Han planerar även att återgå till sin ombudsmannatjänst inom Byggnads Skåne som han varit tjänstledig ifrån.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Ett tungt beslut att fatta"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig