info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Erics enda farhåga på nya jobbet: ”De blir arga”

Ibland är det stressigt, men det gillar Eric Linander som påbörjat sitt första jobb som vvs-montör. Men den stora behållningen är kollegorna.

Mini-CV

Eric Linander, 19 år, Trelleborg, rörmokare/vvs-montör

Har fått jobb: Lärling på Ag Malmströms Rör.
Styrkor: Bra kollega och försöker fixa en god stämning. Försöker se lösningar och inte bara problem.
År i yrket: 0,5.
Fritiden: Umgås med vänner, åker på roadtrips.
Oväntad talang: Nej.
På en skala – hur är kaffet på nya jobbet? Dricker inte kaffe

Berätta om ditt nya jobb!
– Jag är lärling på Ag Malmströms Rör i Malmö som vvs:are och har varit där sedan i juni. Innan dess så pluggade jag vvs-linjen på gymnasiet. På min sista praktik var jag här och fick sedan anställning, det var också här jag ville arbeta.

Varför just här?
– Jag har riktigt bra kollegor, det känns som att jag blev en i gänget direkt. Jag har varit på större firmor innan när jag var ute på praktik, då har det varit så många att man inte lär känna de andra. Här är man med i laget på ett annat sätt.

Det kändes som att jag blev en i gänget direkt

Vad gillar du med jobbet?
– Att det är varierande, att man får testa nya grejer och lära sig mycket nytt. Jag gillar att jobba praktiskt och lösa problem. Vi håller på mycket med fjärrvärme nu och det är ganska komplicerat att jobba undercentraler och växlar. Men samtidigt väldigt roligt.

Är det något du inte trivs med?
– Nej inte än så länge, jag trivs med det mesta. Kanske att när man kommer ut till kunder och de blir arga.

Finns det något ni inte kunnat lösa?
– Nej faktiskt inte, vi brukar lösa det mesta. Det är roligt att man har kollegor som verkligen kan yrket.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Erics enda farhåga på nya jobbet: ”De blir arga”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig