info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

En miljard upp för Peab

Bättre lönsamhet, starkt kassaflöde och förstärkt finansiell ställning. Så sammanfattar Peab:s vd Jesper Göransson bolagets resultat för 2016.

Att det är full fart i byggbranschen har visat sig i flera finansiella rapporter från byggbolag de senaste två veckorna. Peab är inget undantag. Rapporten är starkt. Vinsten efter skatt hamnade på 1 727 miljoner kronor 2016. Det är nästan en förbättring med 1 miljard jämfört med 2015. Omsättningen uppgick till 46,4 miljarder och orderstocken ökade från 26,9 miljarder 2015 till 33,5 miljarder vid senaste årsskiftet. Någon brist på jobb är det uppenbarligen inte. Och resultatet är så starkt att styrelsen gör bedömningen att det är möjligt att höja aktieutdelningen med 1:00 kronor. Från 2:60 för 2015 till 3:60 kronor för verksamhetsåret 2016.

Stabil marknad men…

Peab tror på en fortsatt stabil byggmarknad framöver. Men det finns ett orosmoln. Det handlar om att det kan uppstå kapacitetsbrist när det gäller personal och leverans av material i samband med bostadsbyggande. Därför så skruvar ledningen för Peab ner de tidigare prognoserna för bostadsbyggandet 2017. Det handlar främst om husbyggandet i Sverige, men till viss del även om verksamheten i Norge och Finland.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: En miljard upp för Peab

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig