info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dom från AD mot VVS-företag

Arbetsdomstolen (AD) har i en tredskodom dömt ett bolag i rörbranschen att betala lön och semesterersättning på 139 914 kronor och allmänt skadestånd på 20 000 kronor till en tidigare anställd. Bolaget ska även betala att skadestånd till Byggnads på 15 000 kronor

Bolaget som kommer från norra Stockholm stämdes av Byggnads tidigare i år. Orsaken var att en medlem i förbundet inte fått någon lön för augusti, september och oktober under 2010 och inte heller fått någon semesterersättning som han tjänat in under anställningen. Mannen blev uppsagd från bolaget i slutet av september 2010. När han märket att han inte fick den lön han hade rätt till kontaktade han Byggnads som efter förhandlingar med bolaget var eniga om att lön och semesterersättning skulle betalas ut. Men det kom inga pengar och efter förnyade förhandlingsförsök utan framgångar hamnade tvisten så småningom i AD.
Med tredskodom menas att rätten beslutar som käranden – Byggnads – yrkat i sin stämningsansökan, eftersom svaranden – bolaget – utan skäl inte kommit till förhandling eller lämnat skriftlig svaromål.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dom från AD mot VVS-företag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig