info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dödsolycka gåta för polisen

Olyckan i Norge där en svensk ventilationsmontör dog, förbryllar polisen. Utrymmet där han föll var bara 30 centimeter brett.

Olyckan hände i norska Ski där ventilationsmontören arbetade med installationer på en skola. Han monterade ventilationsrör till ventilationsaggregat.
Montören påträffades död vid sidan av aggregatet. Enligt polisen har han fallit 2-3 meter från aggregatet och ner.
-Men det var bara en yta på cirka 30 centimeter mellan aggregatet och väggen och vi förstår egentligen inte att han har kunnat falla ner på det smala utrymmet. Så här långt är det en gåta för oss att det kunde ske, säger Roy Taranger, som är polisens utredare i Follo politidistrikt.
Polisen har velat veta varför mannen föll, om det var en olyckshändelse eller sjukdom som orsakade fallet. Preliminära obduktionsresultat har inte tytt på något annat än att det var en olycka.

Inga vittnen

Den 48-årige ventilationsmontören var anställd av ett norskt företag. Detta hade i sin tur anlitats av en underentreprenör med ansvar för montage av ventilationskanaler på arbetsplatsen.
Några vittnen till olyckan, som hände under tisdagen, finns såvitt känt inte. De omkomne mannen påträffades när en kollega gick för att leta efter honom.
Både norska polisen och Arbeidstilsynet fortsätter nu sina utredningar om olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dödsolycka gåta för polisen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig