info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Det var fel att avskeda

Byggnadsarbetaren avskedades på felaktiga grunder, slår arbetsdomstolen fast och dömer arbetsgivaren att betala 170 000 kronor i skadestånd.

Domen meddelades igår och var en så kallad tredskodom. Det innebär att domstolen går på Byggnads linje, eftersom arbetsgivaren inte skickat in något svar på Byggnads stämning. Därmed döms Varbergs-företaget till att betala 170 000 kronor i skadestånd till byggnadsarbetaren.

Byggnadsarbetaren hade arbetat på företaget sedan i december 2009. Den 13 april i år kom plötsligt ett skriftligt besked om att mannen hade fått sparken. Enligt Byggnads, hade företaget avskedat den anställde på felaktiga grunder, dvs avskedet hade skett i strid mot LAS. Ett av skälen som arbetsgivaren angivit till byggnadsarbetaren, var bland annat att han hade ”bristande kunskaper”. Företaget hade också brutit mot varselreglerna och vägrat att förhandla med Byggnads.

Arbetsgivaren har nu en månad på sig att protestera mot domen, men om företaget inte skriftligen hör av sig till arbetsdomstolen, står domen fast.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Det var fel att avskeda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig