info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Det ringer från förskolan... tar du vabben?

Det ringer och mobilskärmen skvallrar om vad som väntar. Kan du bara släppa allt eller får någon annan sköta vab?

Foto: Mostphotos (montage)

Mitt inne i ett lyft, en gjutning som bara ”måste” bli klar eller en kund som desperat behöver hjälp med sin läcka, så händer det. Det ringer från förskolan, lilla Anna har ingen aptit och ser hängig ut. Så vad gör du?

Sebastian Svahn, 30 år, VVS:are, Malmö
– Jag har inte stött på en situation där jag inte har kunnat hämta, eller i alla fall där jag inte har kunnat lösa det med min familj. Farmor bor till exempel precis bredvid skolan. Jag är ju VVS-montör och när det är vattenavstängningar kan man ju inte bara lämna. Men jag hade inte klarat det utan familj.

Sonny Rosberg, 32 år, kranförare, Kalmar
– Ofta befinner jag mig långt bort från hemmet men under min hemmaperiod så åker jag såklart och hämtar. Men tröskeln för att hålla dem hemma under den perioden är också lägre eftersom jag ändå är hemma.

Jimmy Axlöv, 32 år, betongarbetare 
– Då åker man ju hem. Förskolan ringer först min fru då hon jobbar nära, men eftersom hon jobbar inom vården så har hon svårare att släppa jobbet än vad jag har. Är det så att hon inte kan så släpper jag.

Emma Rehnberg, 25 år, kranförare, Göta
– Jag ringer chefen och åker så snabbt jag kan.

Daniel Malmström 43 år, kranförare Åtvidaberg
– I mitt fall så är min fru studerande på distans, så hon löser det oftast åt oss. Annars säger jag till min chef att jag måste hem och vabba, så vi måste lösa en gubbe hit till min kran. Finns det ingen så åker jag hem i alla fall då de inte kan neka till vab.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Det ringer från förskolan... tar du vabben?

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig