info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Festool 980×240 V49-52

Den onödiga sågningen: "Störtskön miss"

Snickaren i Lysekil hade noll koll på dolda manöverknappar. Det gav elektrikern Mattias Larsson ett gott skratt.

Mattias Larsson är en av kandidaterna att ta hem ”Årets byggmiss 2018”.

Mattias Larsson jobbar som elektriker på Rylanders el i Lysekil. Tidigare har han gjort flera jobb i trakten där ett snickeriföretag också arbetat. Snickarna har långt ifrån imponerat på Mattias och hans kollegor.

– Går man i deras fotspår så hittar man galna saker hela tiden. De jobbar hellre än bra och kallar sig snickare fast de inte alls är det.

Vid ett jobb i en sommarstuga i samhället Grundsund utanför Lysekil hade snickeriföretaget varit framme. En av arbetarna hade missförstått vitsen med de dolda manöverknapparna till diskmaskinen – och helt enkelt sågat ut skivan.

– Den är ju fullständigt onödig. Diskmaskinen går ju bra att manövrera med luckan öppen. Sedan när de sågat klart tänkte nog någon: ”Det här blev ju fult, vi stryker på en kant.”

Vad säger folk när de får se bilden?

– De får ett leende på läpparna direkt. Det är en av de roligaste missarna, eftersom man har lagt ner så mycket energi på den.

Stöter du på andra roliga byggmissar i vardagen?

– Ja, herrejösses. På samma hus finns en utvändig salning (utjämning) på några fönster som går från 0 till upp till 45 millimeter. Det är kilar på en sträcka av 3 meter. Salningen syns väldigt tydligt utifrån. Det är samma gäng som gjort den som har sågat ut för diskmaskinen.

Diskmaskinsmissen är en av 24 kandidater till titeln ”Årets byggmiss 2018”, där fina priser väntar vinnaren. Bidragen är hämtade från den populära Facebooksajten Byggmissar – klantigast i Byggsverige, med över 17 000 medlemmar och mängder av roliga misstag på bygget. Gå med du också och få ett gott garv!

Kolla in priserna här. 

Annons
Instruktörerna 640×240 V49-13
arrow_forward Senaste nytt
Annons
3M 250×600 V47-52
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer