info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Hallå där

Debuterar i lopp: "Var lite kaxig och sa att vi kör väl milen"

Han ska debutera på tävlingsbanan i Blodomloppet. Snart kan inget hota uppladdningen för Jimmy Jensen, snickare från Trensum. Bara altantaket blir klart.

"Nu ska det bli fokus på träningen". Jimmy Jensen i träningstagen inför loppet. Foto: Tobias Folkesson

Hur går träningen ?

– Sådär. Jag har sprungit en gång i år sedan vi anmälde oss i januari. Det var fem kilometer. Kanske hinner jag springa i kväll om jag har tid.

Läs också Lagbasar ryter till inför valet: "Säljer bort mer jobb"

Vilken är den största bromsklossen för träningen?

– Jag har haft lite mycket att göra hemma. Jag har börjat bygga en altan och måste få på taket.

Varför ska du springa Blodomloppet?

– Vi vill synas mer i våra lokala fackliga kretsar här i Byggnads,  i Blekinge. Ett förslag kom upp om att delta i ett lopp. Vi var några stycken som nappade på idén att delta i Blodomloppet i Karlskrona den sjunde juni.

Hur många lopp har du sprungit förut?

– Jag har aldrig sprungit något lopp tidigare utan debuterar vid 41 års ålder. Det är en rolig grej.
Nu hoppas jag att utmana fler att komma med, så vi får ihop två lag.

Hur långt ska du springa?

– Man kan välja mellan fem kilometer och en mil. Då i januari var jag lite kaxig och sa till min snickarkollega att vi kör väl milen. Han var tveksam men jag övertygade honom. Nu i efterhand undrar jag om det var en bra idé.

Hur lägger du upp träningen nu?

– Jag behöver träna på lite längre distanser för jag har bara sprungit en mil tidigare i mitt liv. Jag har förhoppningar om att ge mig i lag med milen inom kort och sedan har jag tänkt att köra en mil en gång i veckan, varvat med fem kilometer.

Vilken tid siktar du på?

– Målet är att klara loppet på en timma, allt därunder är en bonus. Jag började gymma i början av året och förra året sprang jag några gånger. Det är min enda uppladdning så här långt. Man kan väl säga att starten i loppet kom till lite på lösa boliner.

Fakta
  • Motionsloppet Blodomloppet hålls på ett 17 platser i landet.
  • Målet är att uppmärksamma behovet av blodgivning och främja en hälsosam livsstil.
Margite Fransson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Debuterar i lopp: "Var lite kaxig och sa att vi kör väl milen"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig