info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"De sa: Vi har ingen toalett"

Malin Granberg, 29, är arbetslös snickare från Karlstad. Här berättar hon om hur det är att söka jobb i byggbranschen.

Motstånd jag mött från arbetsgivare
– De drar ut på det och jag får inte något svar när jag har sökt jobb. Ibland har jag fått möjlighet att stå på en lista, men sedan har jag inte hört något. Sedan har jag hört att de har tagit in män som också har stått på listan.

Om jag blivit bortvald när jag har sökt jobb
– På ett av de många jobb som jag sökte så sa de ”vi har inte någon toalett när vi är ute och jobbar”. Det blir ett väldigt stort problem i stället för att fokusera på hur vi ska lösa det.

Det här behöver förändras
– Som kvinna kanske du blir bemött med hårt motstånd och får jobba väldigt mycket själv. Är du inte tillräckligt stark så kan det bli väldigt tufft. Att bjuda in företagen till föreläsningar där de får upplysning och information, så att man får stopp på trakasserier. Om det ska bli en förändring måste företagen våga pröva att ta in fler kvinnor.

LÄS MER: Hela vår granskning om kvinnorna och byggarbetslösheten

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "De sa: Vi har ingen toalett"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig