info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Dator till alla Peab-anställda

Mats Paulsson, vd i Peab, ger alla anställda en egen hemdator. Det återstår bara att reda ut skattereglerna innan Peab-chefens jullöfte kan bli verklighet.

Peab har för avsikt att utrusta alla anställda, cirka 12 000 personer, med hemdator. Det avslöjar Peabs vd Mats Paulsson exklusivt för Byggnadsarbetaren.
– Jag tycker att det är viktigt att alla har möjlighet att ta emot information på det här sättet, säger Peab-chefen.
Han ser hemdatorn som en fortsättning på andra satsningar för att stärka det han kallar Peab-andan. Där finns till exempel delägande genom personalkonvertibler, vinstdelning till dem som inte arbetar på ackord, motionsbidrag, med mera.

Det som återstår innan Peab-datorn blir verklighet är att reda ut reglerna med Skatteverket. Peabs informationschef, Gösta Sjöström, säger att man räknar med att allt är klart någon gång under 2008.
Fram till 2007 var en företagsbetald hem-dator en skattefri förmån. Men nu har regeringen ändrat reglerna. I år motsvarar en hemdator som företaget betalar en inkomstökning med 200 kronor per månad. Om datorn köps in under 2008 höjs förmånsvärdet till 400 kronor per månad och från 2009 läggs hela datorns marknadsvärde på lönen.
Mats Paulsson avslöjade planerna på hemdator vid en intervju med Byggnadsarbetaren i december 2007. Intervjun är en del av det porträtt av Peab-chefen som publiceras i Byggnadsarbetarens nummer 1/2008, som kommer ut den 17 januari.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Dator till alla Peab-anställda

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig