info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet

Därför väljer Niklas bort ackordet

Innebandyn är en sport som växt starkt de senaste decenniet. Så pass mycket att det poppar upp en del hallar enbart för just innebandy. En av dem byggs just nu i Rocklunda, Västerås, där rörisen Niklas Lindgren drar ett stort lass.

”Med en fast lön kan jag göra ett bra jobb utan att behöva känna någon hets”, säger Niklas Lindgren. Foto: Privat

Hallen är rejäl, 6 500 kvadrat och den kommer att rymma 2 000 åskådare. Ansvarig för rörmokeriet, så att svettiga spelare i framtiden kan duscha och att publiken kan pissa i pauserna, är rörmokaren Niklas Lindgren på Mälardalens försäljning och rör. Han gör jobbet tillsammans med en lärling.

Vad gör du just nu?

– Vi håller på och drar en del avlopp. Själva byggnaden är redan uppe.

Vad arbetar du på för löneform?

–  Jag har en fast timlön.

Varför har du valt det och inte ackord?

– Jag tycker att det är skönt och så är jag nöjd med den timlönen som jag har.

Hur mycket tjänar du?

– Det blir lite olika varje månad beroende på hur många timmar jag arbetar. Men själva timlönen ligger på cirka 230 kronor. Och det är nog en ganska genomsnittlig lön tror jag.

Väljer du helt bort att köra på ackord?

– Egentligen inte. Det går såklart att få ihop ett bra ackord genom att jaga på och arbeta snabbare. Men jag väljer att ta en timlön som jag är nöjd med.

Är det ackordsstressen som är orsaken?

– Det finns såklart tillfällen när ett ackordsjobb kan bli väldigt stressigt. Med en fast lön kan jag istället arbeta på hela tiden, göra ett bra jobb utan att behöva känna någon hets. Och det är skönt. Det är ett ganska stort jobb för en rörmokare med lärling.

Kommer ni att få någon förstärkning?

– Ja det blir väl någon till framöver. Vi får se, men det är skönt att vi är två i alla fall. Det är alltid trevligt med en arbetskamrat.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V42-43 PC