info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Daniel från Karlskrona vann SM i plåtslageri

Daniel Ericsson från Af Chapmangymnasiet var snabb, höll hög kvalitet och fick högsta betyg i kundbemötande under SM för unga plåtslagare. Det räckte hela vägen till guld.

– Jag hoppades ju på att vinna, men trodde kanske mer på en tredje plats. Men det kändes bra när jag jobbade och det var väl helheten som avgjorde. Det här känns jättekul, sa en glad Daniel efter vinsten som redan innan finalen fått flera jobberbjudanden.

Läs mer: ”SM har varit ett mål under hela gymnasiet ”

Säkerhet och arbetsmiljö viktigt

Tävlingsuppdraget bestod av att utforma en taklucka i färgbelagd stålplåt. För att tävlingsmomentet skulle vara så realistiskt som möjligt utfördes tillverkning i verkstaden och själva monteringen på ett tak vid tävlingsplatsen. För juryn var det viktigt att de tävlande gjorde ett snabbt, noggrant och väl utfört arbete, men även att de följde arbetsmiljökraven och använde rätt skyddsutrustning.

Läs mer: Sex plåtslagarelever uttagna till SM-final

Snabbast av alla

Det var väldigt jämnt mellan de tävlandes insatser och det skiljde endast 13 poäng mellan ettan och trean. Daniel Ericsson från Af Chapmangymnasiet var snabbast av alla och var den enda av de tävlande som även lyckades färdigställa bonusuppgiften, en stospanna till en avloppslutftning. Daniel vann äran, blommor och 5 000 kronor till sig själv samt 10 000 kronor till sin gymnasieklass.

Medaljörerna i ”SM för unga plåtslagare 2017” är:

1:a Daniel Ericsson, Af Chapmangymnasiet
2:a John Norberg, Stockholms byggtekniska gymnasium
3:a Joel Högman, Bolandgymnasiet

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Daniel från Karlskrona vann SM i plåtslageri

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig