info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Daniel 18 år överlevde broraset

Daniel Jakobsson, 18 år, från Härnösand överlevde det svåra broraset vid Ådalsbanan, där två byggnadsarbetare omkom och två skadades allvarligt. -Man är glad att man finns överhuvudtaget, säger han.

Daniel går på byggprogrammet i Sundsvall och var inne på sin sjätte praktikvecka hos Skanska vid brobygget över Älandsfjärden. Han stod uppe på brobanan och körde vibrator i betongen när olyckan hände. Raset kom utan förvarning.
– Jag stod där uppe och så brakade det till som fan och sedan låg jag där i backen. Jag hann bara tänka att jag måste skydda huvudet med armarna, säger han.
Daniel föll cirka 15 meter. Totalt var de fem byggnadsarbetare som föll med byggformen. Han störtade ner tillsammans med betong och träplank och landade på ett stenunderlag. När han förstått vad som hänt efter fallet kröp han bort till en av killarna och frågade hur det var med honom.
– Han sa att det var okej. Sedan kröp jag en bit till där det låg en annan kille och sedan kom andra vid bygget som inte varit med vid raset, säger Daniel Jakobsson.

Två av byggnadsarbetarna omkom. En av dem avled på olycksplatsen och en senare på sjukhus. Två ytterligare arbetskamrater till Daniel skadades allvarligt och vårdas på sjukhus.
Daniel är konstaterar nu att han hade en otrolig tur, som klarade sig med några skrubbsår och en mörbultad kropp. Han fördes till sjukhus efter olyckan på onsdagen, men fick komma hem till familjen under torsdagen efter den omtumlande och tragiska händelsen.
– Det känns bra. Man är glad att man finns överhuvudtaget, säger han.
Olyckan, som hände vid byggandet av en ny järnvägsbro, inträffade helt oväntat. Nu utreds olycksorsaken.
– Sådant här ska ju inte kunna hända, säger Daniel Jakobsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Daniel 18 år överlevde broraset

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig