info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Cityvåning till Johan Lindholm

Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm får hyra en nyrenoverad lägenhet på Odengatan av förbundet. Trots att hans tidigare bostad bara låg två mil bort.

Det är inte bara kontor som byggs om på Byggnads förbundskontor i Vasastan i centrala Stockholm. Fastighetsbolaget Polstjärnan, som ägs av Byggnads och Kommunal, har precis färdigställt en fyrarumslägenhet till Byggnads ordförande Johan Lindholm skriver Aftonbladet. Sedan tidigare har Byggnads en lägenhetskö där pendlande ombudsmän och personal på förbundskontoret ska kunna erbjudas en lägenhet. För Johan Lindholm, som tidigare bodde i Huddinge i södra Stockholm, handlade det om ett pendelavstånd på knappt två mil med bil. Från dörr till dörr med kollektivtrafik tog resan ungefär 30 minuter enkel väg.
– Det är säkert många som tycker att ”nä, vad är det här för skit” när de får höra det men jag hoppas att de förstår att det är för att underlätta Johan Lindholms arbetsbörda, säger Byggnads ekonomichef Niklas Rengen.

Sålde villan för fem miljoner

Johan Lindholms villa i Huddinge såldes för 5,1 miljoner kronor i januari i år. Och i morgon, direkt efter 1 maj-talet, är det dags för inflytt. Hyran för den nybyggda lägenheten hamnar på 15 400 kronor per månad. Fullt jämförbart med andra lägenheter i samma område, enligt Niklas Rengen.
Hur tror du att Byggnads medlemmar tänker när de får höra att deras ordförande först säljer sin villa för flera miljoner och sen får en lägenhet av förbundet?
– Det är säkert en del som blir förbannade och andra kommer ha förståelse för att det underlättar förbundsledningens arbete.
Vad säger Byggnads lägenhetspolicy egentligen?
– I första hand handlar den om att förse pendlande ombudsmän med lägenheter med de kan också gå till stockholmare i vissa fall. Johan Lindholm hade stått i kön ett längre tag.
Johan Lindholm bodde knappt två mil från förbundskontoret tidigare. Kan man verkligen kalla honom för pendlare?
– Det här går lite upp och ner huruvida vi har lägenheter eller inte. Men det går inte att komma ifrån att förbundsledningen har exceptionella arbetsförhållanden. Vi har tagit ställning till om hans arbete underlättas om han får en lägenhet.

Björn Wendelborn Barr
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Cityvåning till Johan Lindholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig