info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Chefen såg klippet på nätet – sparkade byggjobbare

Efter ett fotbollsderby i Köpenhamn tvingade en Brøndbyanhängare till sig Köpenhamnssupportrars kläder med lagfärgerna på. Han blev filmad och videon spreds på sociala medier. Även till förövarens chef på golvföretaget.

Det var efter danska fotbollslaget Brøndbys förlust mot FC Köpenhamn den 7 augusti, som den 25-årige anhängaren, som till vardags jobbade som golvläggare, gick runt på ett tåg och tvingade av motståndarlagets supportrar deras halsdukar och tröjor. Tillsammans med andra ur Brøndbyklacken ska han ha hotat flera personer med stryk och tagit deras kläder.

Mannen blev filmad och videoklippet fick stor spridning på sociala media, något som bland annat tidningen BT skrivit om. Tre dagar efter derbyt anmälde han sig själv till polisen. Han har nu dömts till 20 dagars fängelse för olaga tvång. Efter att hans arbetsgivare sett videon fick han också sparken från sitt jobb som golvläggare.

I rätten ska mannen ha sagt ”jag var sur och upprörd över att vi hade förlorat, och när någon skrek ’ha en fin resa hem’ så blev jag arg. Men jag rörde ingen”, enligt Dansk Radio.

Fallet har fått stor uppmärksamhet och lett till en rad förslag om att stänga vissa supportrar ute från matcherna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Chefen såg klippet på nätet – sparkade byggjobbare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig