info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnads varslar om strejk

Byggnads har sagt ja till en begäran om sympativarsel från Fastighets och Seko. Varslet innebär att cirka 80 personer lägger ner jobbet den 22 juni.

Konflikten gäller städare som tillhör Fastighets och Seko. Förhandlingarna med arbetsgivarorganisationen Almega går trögt. Därför har facken nu sökt stöd av Byggnads.
– Det är ett oacceptabelt beteende av Almega när de vägrar följa rekommendationen från LO och Svenskt Näringsliv, säger Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm.
– Det drabbar de allra lägst betalda vilket är oacceptabelt. För Byggnads är det självklart att stå upp för de underbetalda och felavlönade, fortsätter Johan Lindholm.

Varsel berör LKAB:s gruvor
Byggnads sympativarsel berör dels byggavtalet, dels teknikinstallationsavtalet VVS och Kyl. Varslet träder i kraft 06:00 den 22 juni och berör ett 80-tal personer på fyra företag. Det handlar om total arbetsnedläggelse på VVS-företagen Caverion och Bravida på deras arbetsplatser i LKAB:s gruvor i Kiruna och Malmberget. På byggavtalet berörs Byggmästar’n i Skåne och deras arbetsplatser Munkebovägen 14-28 i Helsingborg samt om och tillbyggnad av Linero Torg, Vikingavägen 31 i Lund. Total arbetsnedläggelse gäller även för ISS Facility Services på Forsmarks kärnkraftverk i Östhammar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnads varslar om strejk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig